
Quiche cu spanac și roșii (gluten free, lactose free, egg free)
Ingrediente aluat tartă
½ pachet unt fără lactoză
250g mix făină fără gluten/făină de ovăz
1/2 cană apă rece
Mod de preparare aluat
Amestecă untul rece cu făina și adaugă treptat apă până când aluatul devine compact și ușor lipicios.
Ține aluatul în frigider timp de 10-15 minute.
Încălzește aluatul în mâini și așază-l uniform pe tava de copt, lăsând o margine mică pe laterale.
Înțeapă aluatul cu furculița pentru a evita formarea bulelor de aer.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 minute.
Ingrediente compoziție
150 g spanac opărit
1 pachet tofu natur (200g)
1 cutie smântână vegetală (de soia)
5 roșii cherry
Mod de preparare compoziție
Amestecă spanacul opărit și tocat cu tofu ras.
Taie roșiile în 2 sau 3 felii, în funcție de mărime.
Toarnă compoziția în tava cu aluatul semi-copt, adaugă roșiile și smântâna lichidă deasupra.
Coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.
Sugestii de Servire
Se poate consuma ca garnitură sau fel principal alături de o salată.
Fel Principal / Garnitură