Quiche cu spanac și roșii (gluten free, lactose free, egg free)

Ingrediente aluat tartă

  • ½ pachet unt fără lactoză

  • 250g mix făină fără gluten/făină de ovăz

  • 1/2 cană apă rece

Mod de preparare aluat

  1. Amestecă untul rece cu făina și adaugă treptat apă până când aluatul devine compact și ușor lipicios.

  2. Ține aluatul în frigider timp de 10-15 minute.

  3. Încălzește aluatul în mâini și așază-l uniform pe tava de copt, lăsând o margine mică pe laterale.

  4. Înțeapă aluatul cu furculița pentru a evita formarea bulelor de aer.

  5. Coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 minute.

Ingrediente compoziție

  • 150 g spanac opărit

  • 1 pachet tofu natur (200g)

  • 1 cutie smântână vegetală (de soia)

  • 5 roșii cherry

Mod de preparare compoziție

  1. Amestecă spanacul opărit și tocat cu tofu ras.

  2. Taie roșiile în 2 sau 3 felii, în funcție de mărime.

  3. Toarnă compoziția în tava cu aluatul semi-copt, adaugă roșiile și smântâna lichidă deasupra.

  4. Coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.

Sugestii de Servire

  • Se poate consuma ca garnitură sau fel principal alături de o salată.


Reteta Quiche Spanac Rosii Gluten Free

Fel Principal / Garnitură

Quiche cu spanac și roșii (gluten free, lactose free, egg free)

Previous
Previous

Ouă poșate pe felie de cartof dulce și avocado

Next
Next

Salată caldă de cartof dulce cu fasole roșie și varză kale