
Stir Fry de Curcan
Ingrediente:
700g piept de curcan
1 lingură unt ghee
2 morcovi
3 ardei grași mici
1 fir de praz
1/4 țelină rădăcină sau 1 tijă de apio
3 căței de usturoi
sare
piper
1 linguriță turmeric
Sos:
3 linguri sos de soia
1 lingură de miere
50 ml apă
Mod de preparare:
Taie pieptul de curcan fâșii subțiri (pe lungimea fibrei) și pune-le la călit în untul ghee.
Curăță morcovii și taie-i fâșii subțiri (pe lungime), curăță și taie ardeii pe lung, toacă prazul și țelina, și pune-le în tigaie alături de carne. Adaugă sare, piper și turmeric.
Amestecă din când în când. După 10 minute, adaugă usturoiul tocat și sosul (sos de soia, miere și apă amestecate).
Lasă pe foc mic încă 5 minute. Oprește focul și acoperă tigaia cu un capac pentru 10 minute.
Poți servi cu orez, paste de orez sau o salată de frunze verzi.
Poftă bună!
Fel Principal
Stir Fry de Curcan
Poți servi alături de orez, paste de orez sau o salată de frunze verzi.