Stir Fry de Curcan

Ingrediente:

  • 700g piept de curcan

  • 1 lingură unt ghee

  • 2 morcovi

  • 3 ardei grași mici

  • 1 fir de praz

  • 1/4 țelină rădăcină sau 1 tijă de apio

  • 3 căței de usturoi

  • sare

  • piper

  • 1 linguriță turmeric

Sos:

  • 3 linguri sos de soia

  • 1 lingură de miere

  • 50 ml apă

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de curcan fâșii subțiri (pe lungimea fibrei) și pune-le la călit în untul ghee.

  2. Curăță morcovii și taie-i fâșii subțiri (pe lungime), curăță și taie ardeii pe lung, toacă prazul și țelina, și pune-le în tigaie alături de carne. Adaugă sare, piper și turmeric.

  3. Amestecă din când în când. După 10 minute, adaugă usturoiul tocat și sosul (sos de soia, miere și apă amestecate).

  4. Lasă pe foc mic încă 5 minute. Oprește focul și acoperă tigaia cu un capac pentru 10 minute.

  5. Poți servi cu orez, paste de orez sau o salată de frunze verzi.

Poftă bună!


Fel Principal

Stir Fry de Curcan

Poți servi alături de orez, paste de orez sau o salată de frunze verzi.

Previous
Previous

Friptură de curcan marinată slow cooked cu salată caldă de conopidă și quinoa și chipsuri kale