
Rondele de somon cu orez sălbatic, sparanghel și baby morcov caramelizat
Ingrediente
Somon la cuptor
5-6 rondele de somon
Sare, piper, zeamă de lămâie
Orez sălbatic
1 cană orez sălbatic
1 lingură ulei de măsline
Apă pentru fiert
Sparanghel
1 legătură de sparanghel
2 linguri ulei de măsline
Sare, piper
Baby morcov caramelizat
Baby morcovi
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță de miere
Zeamă de lămâie
Sare, piper
Mod de preparare
Somon la cuptor
Spală rondelele de somon și așază-le pe o hârtie de copt.
Condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Coace la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.
Orez sălbatic
Pune apa la fiert, iar când dă în clocot, adaugă orezul sălbatic.
Fierbe timp de 20-30 de minute, amestecând ocazional și adăugând apă caldă dacă este necesar.
Adaugă 1 lingură de ulei de măsline și amestecă bine.
Sparanghel
Spală sparanghelul și rupe codițele fibroase.
Fierbe sparanghelul timp de 2-3 minute, apoi scufundă-l imediat în apă rece.
Sotează sparanghelul într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.
Baby morcov caramelizat
Curăță morcovii și unge-i cu un sos format din ulei, miere, zeamă de lămâie, sare și piper.
Coace în cuptor până devin caramelizați.
Sugestii de Servire
Poți adăuga și o salată de frunze verzi sau fenicul alături.
Fel Principal