Rondele de somon cu orez sălbatic, sparanghel și baby morcov caramelizat

Ingrediente

Somon la cuptor

  • 5-6 rondele de somon

  • Sare, piper, zeamă de lămâie

Orez sălbatic

  • 1 cană orez sălbatic

  • 1 lingură ulei de măsline

  • Apă pentru fiert

Sparanghel

  • 1 legătură de sparanghel

  • 2 linguri ulei de măsline

  • Sare, piper

Baby morcov caramelizat

  • Baby morcovi

  • 1 lingură ulei de măsline

  • 1 linguriță de miere

  • Zeamă de lămâie

  • Sare, piper

Mod de preparare

Somon la cuptor

  1. Spală rondelele de somon și așază-le pe o hârtie de copt.

  2. Condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie.

  3. Coace la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.

Orez sălbatic

  1. Pune apa la fiert, iar când dă în clocot, adaugă orezul sălbatic.

  2. Fierbe timp de 20-30 de minute, amestecând ocazional și adăugând apă caldă dacă este necesar.

  3. Adaugă 1 lingură de ulei de măsline și amestecă bine.

Sparanghel

  1. Spală sparanghelul și rupe codițele fibroase.

  2. Fierbe sparanghelul timp de 2-3 minute, apoi scufundă-l imediat în apă rece.

  3. Sotează sparanghelul într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.

Baby morcov caramelizat

  1. Curăță morcovii și unge-i cu un sos format din ulei, miere, zeamă de lămâie, sare și piper.

  2. Coace în cuptor până devin caramelizați.

Sugestii de Servire

  • Poți adăuga și o salată de frunze verzi sau fenicul alături.


Reteta Somon Orez Salbatic Sparanghel

Fel Principal

Rondele de somon cu orez sălbatic, sparanghel și baby morcov caramelizat

Next
Next

Bărcuțe de andive cu pastă de măsline și creveți